Sałatka z wędzonym łososiem i rukolą
Szybki lunch do pracy lub pożywna kolacja.
Porcje
1
Czas:
10 min
Kalorie:
300 kcal
Dobre na:
lunch, kolacja
lunch, kolacja
Sałatka z wędzonym łososiem i rukolą
Składniki
-
łosoś wędzony na zimno 60 g
- papryka czerwona 1/2 szt. (70 g)
- rukola 1 garść (40 g)
- chleb pełnoziarnisty z żyta 1 kromka (30 g)
-
10 g oliwy z oliwek (1 łyżka)
-
1 łyżeczka musztardy (ok. 5 g)
- przyprawy: pieprz, ulubione zioła
Krok po kroku – przygotowanie
Krok 1
Paprykę pokrój i wymieszaj z rukolą oraz łososiem.
Krok 2
Przygotuj sos: połącz oliwę z musztardę, dodaj odrobinę wody i przyprawy. Sałatkę polej sosem i zjedz z pieczywem.
Zdrowy Duet
dietetyk kliniczny, psychodietetyk
530-107-103
576-600-150
dieta@zdrowyduet.katowice.pl