Sałatka ryżowa z warzywami
Szybki pomysł na kolację lub posiłek do pracy.
Porcje
1
Czas:
20 min
Kalorie:
298 kcal
Dobre na:
kolacja, II śniadanie
Sałatka ryżowa
Składniki
- ryż biały/brązowy (jeśli masz insulinooporność użyj brązowego) – 1/2 woreczka (50 g)
- ogórek kiszony – 2 szt. (120 g)
- papryka żółta – 1/2 szt. (70 g)
- cukinia – 1/3 szt. (50 g)
- oliwa z oliwek – 1 łyżka (10 g)
- sól, pieprz, ulubione zioła
Krok po kroku – przygotowanie
Krok 1
Ryż opłucz na sicie pod bieżącą wodą. Następnie ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Paprykę i cukinię pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oliwie.
Krok 3
Ugotowany ryż wymieszaj z podsmażonymi warzywami, dodaj pokrojonego ogórka. Całość przypraw solą i pieprzem.
Zdrowy Duet
dietetyk kliniczny, psychodietetyk