Lawasz z serem i brokułem
Smaczny i sycący odpowiednik kanapki.
Porcje
1
Czas:
20 min
Kalorie:
292 kcal
Dobre na:
śniadanie, kolacja, lunch
śniadanie, lunch, kolacja
Lawasz z serem i brokułem
Składniki
-
lawasz – 65 g (1 sztuka)
-
szynka – 30 g (2 plastry)
-
ser, gouda – 15 g (1 plaster)
-
brokuły – 50 g
-
kukurydza konserwowa – 30 g (2 łyżki)
Krok po kroku – przygotowanie
Krok 1
Ugotuj brokuły.
Krok 2
Lawasz natnij do połowy wysokości.
Krok 3
Na jedną z czterech części nałóż ser, na kolejne ułóż szynkę, brokuły i kukurydzę.
Krok 4
Lawasz złóż i obsmaż na patelni grillowej/teflonowej z obu stron lub w opiekaczu.
Zespół Zdrowy Duet
dietetyk kliniczny, psychodietetyk