Deser z tapioki
Deser dla osób będących na diecie bezglutenowej.
Porcje
4
Czas:
30 min
Kalorie:
312 kcal w jednej porcji
Dobre na:
deser
deser
Deser z tapioki
Składniki
-
mleko kokosowe – 500 ml (1 opakowanie, ja używam z firmy Real Thai)
-
tapioka – 50 g suchych nasion
-
ksylitol – 2 łyżeczki (ok. 14 g)
- mango, mrożone – 100 g
- truskawki, mrożone – 100 g
Krok po kroku – przygotowanie
Krok 1
Nasiona tapioki gotuj na mleku kokosowym razem z ksylitolem, co chwilę mieszając, do momenty kiedy będą przeźroczyste (około 20 minut).
Krok 2
Mango zmiksuj na gładką masę, tak samo truskawki.
Krok 3
Do pucharków wyłóż ½ część puddingu, następnie mus owocowy, reszta puddingu i mus owocowy.
Zdrowy Duet
dietetyk kliniczny, psychodietetyk